ATT SYNLIGGÖRA PLATTA BRÖSTKORGAR ÄR VÅRT MÅL


När du ställs inför det faktum att du tvingas genomgå en bröstcanceroperation är det viktigt att känna till vilka alternativ som finns. Kirurgerna brukar vara skickliga på att förklara begrepp som bröstbevarande operation, expanderprotes, diep lambå och andra tekniker som finns för att bevara en bröstform. 


Om det däremot inte är det viktigaste för dig. Om du känner att du inte vill genomgå dessa ingrepp. Vet du då vad alternativet är? Här vill vi visa på hur en platt bröstkorg kan se ut. Vi vill visa ett fullvärdigt alternativ. 

SLÄT MASTEKTOMI


Precis som att alla bröst är olika, är också alla bröstkorgar olika. Men väljer du att bli platt så har du rätt att få ett så symmetriskt resultat som möjligt. En platt bröstkorg utan hudveck, knölig bröstplats eller osymmetriska ärr. 


Är du inte nöjd har du allid rätt att, om möjligt, genomföra en ytterligare operation. 

ATT VARA PLATT PÅ ENA SIDAN

För många innebär en platt bröstkorg två operationer: Först får du operera bort ditt cancersjuka bröst, sedan, efter avslutad behandling, får du operera bort ditt friska bröst. 


Om du vill förstås, många lever vidare med ett bröst och är nöjd. 


Vill du ta bort ditt friska bröst senare så har du alltid rätt att gå tillbaka till Din mottagning och, om möjligt, göra ytterligare en operation. 

ATT GÅ FRÅN BRÖSTREKONSTRUKTION TILL ATT BLI PLATT

Vissa genomgår bröstrekonstruktion efter mastektomi men upplever obehag, komplikationer eller ett utseende de inte är nöjd med.


Du har alltid rätt att gå tillbaka och be om att avlägsna implantat, hud och bröstforn för att istället välja att bli platt och symmetrisk.


Välkommen till Plattnormens galleri

-

Är du platt eller enbröstad? Kontakta oss

om du vill vara med i galleriet


För ännu fler bilder, besök fotogalleriet hos

Flat Closure Now

och följ vårt Instagramkonto, klicka här!